DISSABTE 16 D’ABRIL


10.30 h
El racó dels menuts: contes a través de la pell, a càrrec de Dolça la Sucrera. Activitat adreçada a xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys i les seues famílies, organitzada per l’ADI.

L’ADI PARTICIPA EL PROPER MES D’ABRIL, UN ANY MÉS, EN LA FIRA DEL LLIBRE( ara Fira de les lletres)

ADI. Atenció al Desenvolupament Infantil (Regidoria d’Educació)

Ajuntament de Borriana

Enguany de nou hem volgut reservar un espai per als més menuts i les seues famílies dins de les activitats de la Fira del Llibre.

Esteu tots convidats a participar el dissabte 16 d’abril en el RACÓ DE L’ADI, al CMC La Mercé, on de 10.30 a 11.30 hores ajudarem xiquets i pares a entrar en el món dels contes a través dels sentits.

Esperem que hi participeu i gaudiu d’aquestes activitats.

BENEFICIS DE CONTAR CONTES A LES XIQUETES I XIQUETS

En primer lloc, un dels grans avantatges que suposa adquirir lhàbit de contar contes és la important implicació afectiva que es genera en aquests moments, ja que la connexió que s’estableix entre un adult que conta un conte i un xiquet que lescolta pot ser sorprenent (i ens ajuda a iniciar les bases per a una comunicació imprescindible entre pares i fills).

Un altre gran avantatge de recuperar el costum de contar contes és que contribuïm a augmentar la capacitat d’atenció i d’escolta dels nostres menuts (aquells educadors que treballen amb xiquets més grans saben com és d’important avesar els menuts a escoltar i parar atenció des de molt prompte, ja que, si no és així, ens exposem a perdre una gran quantitat d’oportunitats per no tenir la capacitat suficient de prestar atenció). No oblidem que en la vida escolar gran part del seu aprenentatge es realitzarà a través de l’ensenyament oral, i la resta a través de la lectura.

Aprofundint en aquest tema, és evident que contant contes ajudem a motivar els menuts cap a la lectura. El xiquet que escolta contes ha de saber que molts d’aquests estan escrits en llibres, i que quan sàpia llegir podrà gaudir de les històries que s’hi expliquen.

De tots és sabut que qui llig i gaudeix llegint té més fàcil accés a tots els altres aprenentatges.

Llegir l’ajudarà en l’organització neurològica, en el desenvolupament intel·lectual, en l’augment de la intel·ligència emocional, així com en el desenvolupament de la creativitat i la fantasia. Llegint afavorim la comprensió i la tolerància i estimulem la curiositat. Escoltar contes des de molt menuts (es poden contar contes a totes les edats, encara que siguen molt curtets si es tracta de xiquets molt xicotets o amb dificultats per a parar atenció), també resulta bo per a reforçar la memòria auditiva i desenvolupar la imaginació.

Només cal adquirir l’hàbit i posar-hi entusiasme. Si ho fem cada dia, al final no ens resultarà pesat i acabarem gaudint-ne.

La narració oral de contes entreté, educa i fa feliç. Per això també cal cuidar la manera de narrar, i és necessari que aquesta manera siga expressiva i amena. Cal narrar amb emoció, sabent adaptar-nos a l’edat del xiquet.

De segur que així gaudim més nosaltres i som capaços d’entretenir més els menuts.

Ana Vicent i Lina Puig