Obert termini d'inscripció. VI JORNADES D'ATENCIÓ AL DESENVOLUPAMENT INFANTIL. TRASTORNS DEL NEURODESENVOLUPAMENT I ATENCIÓ PRIMERENCA

VI JORNADES D'ATENCIÓ AL DESENVOLUPAMENT INFANTIL

   

TRASTORNS DEL NEURODESENVOLUPAMENT I ATENCIÓ PRIMERENCA

 4 i 5 de maig de 2018   Inscripció en línia: gratuïta   www.laplana.san.gva.es    

Dinar dissabte: Les persones interessades a assistir al dinar han de cridar al telèfon 964 055 444 d’11 a 14 hores per tal de realitzar la reserva abans del dia 2 de maig.  Preu menú: 16 euros  

 Organitza:  Ajuntament de Borriana. Regidoria d'Educació.  

 Col·labora:      Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives Departament de Salut de la Plana  

VI JORNADES D'ATENCIÓ AL DESENVOLUPAMENT INFANTIL     TRASTORNS DEL NEURODESENVOLUPAMENT I ATENCIÓ PRIMERENCA   4 i 5 de maig de 2018     Divendres dia 4 de maig 

TRASTORNS DEL NEURODESENVOLUPAMENT I DIAGNÒSTIC DIFERENCIAL EN LA PRIMERA INFÀNCIA  15.15 Recepció i entrega de material.

15.30 Inauguració de les Jornades a càrrec de Maria José Safont, alcaldessa de Borriana; Carmen Fenollosa, directora territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i Maria Josep Palmer, cap de servei de la Direcció Territorial d'Educació i Política Lingüística. 16.00 Trastorns del neurodesenvolupament. Jorge Pantoja. Cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari de la Plana. 17.00 Col·loqui. 17.15 Descans. 17.45 Taula redona. Trastorns de l'espectre autista. Diagnòstic diferencial en atenció primerenca. Rosa Ana Clemente. Catedràtica del Departament de Psicologia Evolutiva, Educació, Social i Metodologia de l’UJI. Inmaculada Baixauli  Logopeda. Directora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la UCV. Membre de l'equip de la Unitat d'Autisme.

ABORDATGE TERAPÈUTIC DELS TRASTORNS DEL NEURODESENVOLUPAMENT EN LA PRIMERA INFÀNCIA

19.00 Riscos de les pseudoteràpies en atenció primerenca. Amanda Meliá de Alba. Doctora en psicologia, especialista en trastorns del neurodesenvolupament i psicologia evolutiva.

20.30 Col·loqui. 21.00 Tancament de la jornada.  

Dissabte dia 5 de maig  9.30 La comunicació diagnòstica: inici d'un abordatge terapèutic de qualitat. Yolanda Montoro,Psicopedagoga del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP). Darío Rico. Coordinador del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP).  

10.30 Resposta educativa a l'alumnat amb TEA en el context escolar. Maria Josep Palmer. Cap de servei de la Direcció Territorial d'Educació i Política Lingüística.

11.30 Descans.

12.00 Taula redona. Presenta i modera Darío Rico. Coordinador del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP) Recursos i acompanyament a xiquetes i xiquets amb trastorns del neurodesenvolupament i les seues famílies. Blanca Carreras Cap de la Secció de Persones amb Diversitat Funcional de la Direcció territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló. Mercedes Ferrer. Psicòloga clínica USMI del Departament de Salut de la Plana. Yolanda Montoro.  Psicopedagoga del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP) Maria Josep Palmer .  Cap de servei de la Direcció Territorial d'Educació i Política Lingüística. Darío Rico. Coordinador del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP).  

13.15 Col·loqui. 13.30 Conclusions de les Jornades a càrrec de Darío Rico.

13.45 Clausura de les Jornades a càrrec de l’alcaldessa, Maria José Safont, i d’un representant de la Conselleria de Sanitat.

  14.00 DINAR DE TREBALL. Experiències pràctiques en els diferents àmbits d'intervenció.    

RELACIÓ DE PONENTS I MODERADORS Baixauli, Inmaculada. Logopeda. Directora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la UCV. Membre de l'equip de la Unitat d'Autisme. Carreras, Blanca. Cap de la Secció de Persones amb Diversitat Funcional de la Direcció territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de CAstelló. Clemente, Rosa Ana. Catedràtica del Departament de Psicologia Evolutiva, Educació, Social i Metodologia de l’UJI. Ferrer, Mercedes. Psicòloga clínica USMI del Departament de Salut de la Plana. Meliá de Alba, Amanda. Doctora en psicologia, especialista en trastorns del neurodesenvolupament i psicologia evolutiva. Montoro, Yolanda. Psicopedagoga del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP). Palmer, Maria Josep. Cap de servei de la Direcció Territorial d'Educació i Política Lingüística. Pantoja, Jorge. Cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari de la Plana. Rico, Darío. Coordinador del Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca de la Universitat de València (CUDAP).  

ORGANITZACIÓ Ajuntament de Borriana. Regidoria d'Educació. Puig, Lina. Pedagoga i logopeda. Especialista en atenció primerenca. Ajuntament de Borriana (ADI). Vicent, Ana. Psicòloga i logopeda. Especialista en atenció primerenca. Ajuntament de Borriana (ADI).