Día 23 de febrer JUGUEM EN FAMILIA: ACTIVITAT ADREÇADA A CRIATURES MENORS DE TRES ANYS AMB LES SEUES FAMILIES

LLOC: CMA
HORA: De 10'15 a 12
Adreçat: a Criatures menors de tres anys i les seues families

JUGUEM EN FAMÍLIA.
El dia 23 de febrer tindrà lloc a Borriana l'activitat JUGUEM EN FAMILIA. 
Aquesta activitat està organitzada pel CMA (Jardí artístic) i l'ADI (atenció al desenvolupamente Infantil).(Regidories de Cultura i d'educació).

Amb aquesta activitat es pretén fer una crida d'atenció sobre la importància de recuperar temps de joc amb els nostres fills, de recuperar mirades, de recuperar moments de tranquil·litat, d'assossec, de contes, de goig compartit.

Veiem amb preocupació, que cada vegada, amb més freqüència, a més de la pantalla de la televisió, es proporciona a les criatures des de molt menuts mòbils, tablets i altres dispositius. La imatge d'un xiquet menut en un cotxe de bebès amb un mòbil o un altre dispositiu, és cada vegada més freqüent.

És innegable que vivim en un món on les noves tecnologies tenen un paper cada vegada més rellevant i on cal que els nens vagin introduint-se en elles, però ............... considerem que no cal afanyar-se a oferir-les i que cal tenir moltíssima precaució en el seu ús.

Les pantalles són altament addictives perquè introdueixen l'infant en un cercle de recompensa ràpida. Amb aquests dispositius, els petits no poden descobrir, no poden desenvolupar degudament les funcions executives i aprenen amb major dificultat, ja que l'aprenentatge en la primera infància es produeix fonamentalment de la interacció amb humans, no amb les pantalles.

S'està associant aquesta freqüent pràctica a un major nombre de xiquetes i xiquets  amb dificultats d'inatenció, impulsivitat, tardana adquisició de vocabulari etc.

L'Associació pediàtrica Canadenca recomana: abans dels dos anys, zero pantalles i dels dos als cinc, menys d'una hora al dia.


A través de l’activitat JUGUEM EN FAMÍLIA es pretén oferir recursos per facilitar la interacció positiva amb els nens a través del joc, amb la idea que aquests jocs es puguen traslladar a la llar, on es poden dur a terme d'una manera relaxada, on es pot compartir amb els menuts moments de goig, tranquil·litat, alegria i aprenentatge.

No cal més que una mica d'imaginació i ganes .... i vosaltres i els vostres fills poseu la resta.

Horari : de 10.15 h a 12.00 h

Ubicació: Centre Municipal de les Arts (c/ Sant Pere Pasqual, s/n)

Inscripció. Telefonant al CMA Jardí artìstic de dilluns a dijous de 15 a 19 i divendres de 9 a 13

964 033 230

Localització: C/Sant Pere Pasqual, s/n 12530

S’oferiran tres tallers:

  • El racó “Juguem a ser…”,

  • El racó “Experimentem amb les mans”

  • i el racó “En moviment”,

    on els xiquets realitzaran activitats de psicomotricitat, joc simbòlic, comunicació i activitats sensorials

VOS CONVIDEM A PARTICIPAR

Ajuntament de Borriana